Siirry pääsisältöön

Exel, word, pover point peruskäyttö

 Exel on näppärä laskenta taulukko ohjelmisto, joka on itse asiassa melkoisen yksinkertainen käyttää.

Itse käytän Exeliä melkein joka päivä, tietokoneeltani löytyy erilaisia taulukoita lähinnä työhöni liittyen.

Teen seurantaa stailaustavaroiden hinnoista, budjeteista ja matkakuluista.

Exelissä suoritat helposti laskutoimituksia, jos ei vaikka ole laskinta saatavilla.

Esim.

Kirjoita soluun laskettava asia         =1 + 1 

Ja enteriä painamalla saat vastauksen     2


Sama asia toimii tietysti myös miinus, jako ja kertolaskuissa.

Jakomerkki exelissä on /

Kertomerkki exelissä on *

Miinusmerkki exelissä on -

Plusmerkki exelissä on +
Tällä opasvideolla on näytettynä kaikki helpoimmat laskutoimitukset, joilla pääset kivasti alkuun.


WORDMicrosoft Word on tekstinkäsittelyohjelma, jonka avulla kirjoitat vaikka kirjan, teet kaikki muistiinpanosi ja kirjeesi.

Ohjelmalla saat oikoluettuja, hyvin jäsenneltyjä tekstejä aikaiseksi helposti. Wordissa saat personoitua tekstisi fontin ja koon sellaiseksi kuin itse haluat. fontti tyylejä löytyy kymmeniä erilaisia, joka tarkoitukseen varmasti omansa.

Tekstinkäsittelyohjelmaa suosittelen käytettäväksi helpottamaan kirjoittamista.Kursorien käyttö tekee tekstin ulko asusta helppolukuisen.


Tällä opasvideolla näytetään perusteet ohjelman käyttöön.


PowerPoint


PowerPoin tiedostot voi karkeasti jakaa kahteen ryhmään: suullisen esityksen tukena oleviin ja verkossa itsenäisinä julkaistuihin tiedostoihin. Käytännössä usein esityksen tukena ollut tiedosto julkaistaan esityksen jälkeen.

PowerPointin käyttö on helppoa, jos olet Wordilla jo tehnyt asiakirjoja, opit saman helposti myös PowerPointssa.

Esitystiedostoissa käytetään usein värejä ja kuvia enemmän, kuin perinteisissä asiakirjoissa.

Usein yhdelle PowerPoint sivulle laitetaan monia erilaisia sisältöjä, kuten otsikko, tekstiosa, kuva, kuvateksti ja päiväys. Kunkin osa-alueen saa yksi kerrallaan tulemaan sivulle, käytetään tehostuskeinona asialle.

Tässä videolla kerrotaan PowerPointin alkeista.
You Tube


Soittolistani kiinnostavasta asiasta, eli valokuvauksesta.


https://www.youtube.com/playlist?list=PLvdNdouCeWp_49qTNOmbJf16NJQ37khpk

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Grafinen työ Space Up Oy:lle

  Graafinen näyttö 17.12.2012 Tein graafisen näytössä omalle yritykselleni SpaceUp:lle kolme erilaista työtä. Yritykseni tarvitsee uuden "heippa" lapun, jonka voin jättää stailauksen jälkeen kohteeseen, jossa ei ole  ollut omistajia kuvauksen aikana paikalla. Tämä työ on painettu ja tilataan painotalosta. Toisena työnä on Instagram mainos, jossa  kerrotaan kevyestä kodin sisustussuunnittelu palvelusta. Kolmantena tein asiakkaalle jätettävän tulostettavan ohjeen kodin järjestämisestä kuvausta varten. Kaikki työt ovat samalla fontilla ja samaa eucalyptyksen oksaa käytetään jokaisessa.  Tutkin monenlaisia vastaavia töitä kilpailijoitteni sivuilta, aikaisemmin minulla on ollut Vistaprintissä tekemäni heippa lappu käytössä, se vaatii nyt jo hieman uudistusta ja painos on jo jaettu kohta kokonaan. Fonttina käytin monen kokeilun jälkeen Andgale monoa, kirjaisin tyyppi miellyttää silmää, on helppo lukea ja selkeä. Värinä päädyin mustaan, en pitänyt värillisestä tekstistä lainkaan. Us
 Asiakas hankinta graafisen alan näyttö Taustaa Yhteistyökumppanini Eventheaven on pyytänyt minua tekemään joulusomistuksia ostoskeskuksiin ensi jouluna. Hannan tiimi järjestää ostoskeskuksissa joulun aikaan erilaisia tapahtumia ja myös niiden vuoksi tarvitaan erilaisia somisteita. Hanna Jankkari Eventhevenilta lähestyi minua tällä visualistin työtä olevalla asialla jo vuosi sitten ja tälle joululle olemme yhteistyössä tekemässä joulusta kauniinpaa. Joulusomistusten lisäksi työn alla on Joulutapahtuman somistaminen, Eventheaven tekee joulupukin saapumisen ostoskeskuksiin tänä vuonna uudella tavalla, vaikka lapset eivät pääsekkään joulupukin syliin istumaan, pääsevät silti antamaan joululahjatoiveensa ja terveiset pukille. Ilman joulupukkia ostosten lomassa nähtynä, ei joulua ehkä tulekkaan. Jouluisten somistamisien lisäksi meillä on ensi kesälle yhteinen projekti jo olemassa.  Hollantilainen 100 hlön seurue bändinsä kanssa saapuu suomeen viettämään beach partyja ja he ovat tilanneet mi

Typografia

 " Oppiminen on hitaanpaa, kuin nopeampaa " Typografia Siirry navigaatioon Siirry hakuun Varhainen esimerkki typografisesta suunnittelusta. Sivu Francesco Colonnan  Hypnerotomachia Poliphilista , jonka painoi Aldus Manutius Venetsiassa vuonna 1499. Typografia  ( kreik.  τύπος ’muoto’ + γραφή ’kirjoitus’) [1]  on tekstin ja  kirjainten  asettelua, jonka tarkoituksena on helpottaa  viestin  perillemenoa antamalla tekstille oikeanlainen visuaalinen muoto. [2]  Typografian  tekijää  sanotaan  typografiksi  ja erityisesti kirjainten suunnitteluun erikoistunutta sanotaan  kirjainsuunnittelijaksi . Typografiaan kuuluu muun muassa  kirjasintyypin  valinnat, kirjainkoko, tekstin  väri , rivin pituus ja tasaus, riviväli,  orpo- ja leskirivit , sanavälit, merkkivälit, palstavälit, sisennykset, otsikointityyli,  anfangit  ja tekstin korostukset. Myös typografisen merkistön käyttö (kuten oikeanlaisten numerojen ja murtolukujen,  ligatuurien , lainausmerkkien tai viivojen valitseminen) kuu