Siirry pääsisältöönSalasana


Mikä on hyvä salasana, mikä on helposti arvattavissa. Ainakin syntymäaika, osoite, koko nimi tai kaikista yleisin ja helpoin muistaa qwerty.

Ylen salasanakoneella voi kokeilla salasanojen vahvuutta ja löytää sen hyvän ja kestävän salasanan.

Salasanan pituudella on puolensa, voit keksiä kivan lorun tai sanarimpsun, joka toimii salasananasi ja on sinun helppo muistaa.

Useat kohteet mihin salasanaa tarvitaan, kehoittaa sanan olevan vähintään 8 merkkiä. 12 tai yli on jo niin vaikea ratkaista, että ainakin rosvot jättävät sikseen.

Kaikilla tileillä on hyvä olla oma salasana, niin helppoa, kuin se olisinkin muistaa vain yksi. Yhden salasanan takana kaikki tilisi ja tietosi ovat helposti vaarassa.

Erikoismerkkien ja numeroiden lisääminen salasanaan auttaa sitä olemaan entistä vahvempi. Itse ajattelen, että se on vaikea muistaa, mutta en minä muista kaikkia salasanojani, ne ovat hyvässä tallessa muistissa.

Salasanoja pystyy hallitsemaan myös erilaisilla sovellus ohjelmilla, osa näistä on maksullisia.

Itselläni salasanat ovat samalla paperilla ja lappu ei ole tietokoneen välissä:)


Googlessa saat salasana muistamisen päälle, pääset omalta koneeltasi automaattisesti kirjautumaan vaikka gmailiin. Helpottaa arkea kovasti.

Hyvä salasana on siis tarpeeksi pitkä, pitää sisällän erikoismerkkejä tai  / ja numeroita.

Hyvä salasana voisi olla esimerkiksi : 3issa3iertää3uumaapuuroa!#

Itsellä on tätä nykyä oma salasana joka palveluun, kaikki on nätisti kirjoitettuna muistiin ja säilötty hyvään talteen.

Olen myös kirjoittanut muistiin kaikki tärkeät salasanat ja pin numerot sekä esimerkiksi facebookin ja instagramin salasanat, ihan vaan pahimman varalle..


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Grafinen työ Space Up Oy:lle

  Graafinen näyttö 17.12.2012 Tein graafisen näytössä omalle yritykselleni SpaceUp:lle kolme erilaista työtä. Yritykseni tarvitsee uuden "heippa" lapun, jonka voin jättää stailauksen jälkeen kohteeseen, jossa ei ole  ollut omistajia kuvauksen aikana paikalla. Tämä työ on painettu ja tilataan painotalosta. Toisena työnä on Instagram mainos, jossa  kerrotaan kevyestä kodin sisustussuunnittelu palvelusta. Kolmantena tein asiakkaalle jätettävän tulostettavan ohjeen kodin järjestämisestä kuvausta varten. Kaikki työt ovat samalla fontilla ja samaa eucalyptyksen oksaa käytetään jokaisessa.  Tutkin monenlaisia vastaavia töitä kilpailijoitteni sivuilta, aikaisemmin minulla on ollut Vistaprintissä tekemäni heippa lappu käytössä, se vaatii nyt jo hieman uudistusta ja painos on jo jaettu kohta kokonaan. Fonttina käytin monen kokeilun jälkeen Andgale monoa, kirjaisin tyyppi miellyttää silmää, on helppo lukea ja selkeä. Värinä päädyin mustaan, en pitänyt värillisestä tekstistä lainkaan. Us
 Asiakas hankinta graafisen alan näyttö Taustaa Yhteistyökumppanini Eventheaven on pyytänyt minua tekemään joulusomistuksia ostoskeskuksiin ensi jouluna. Hannan tiimi järjestää ostoskeskuksissa joulun aikaan erilaisia tapahtumia ja myös niiden vuoksi tarvitaan erilaisia somisteita. Hanna Jankkari Eventhevenilta lähestyi minua tällä visualistin työtä olevalla asialla jo vuosi sitten ja tälle joululle olemme yhteistyössä tekemässä joulusta kauniinpaa. Joulusomistusten lisäksi työn alla on Joulutapahtuman somistaminen, Eventheaven tekee joulupukin saapumisen ostoskeskuksiin tänä vuonna uudella tavalla, vaikka lapset eivät pääsekkään joulupukin syliin istumaan, pääsevät silti antamaan joululahjatoiveensa ja terveiset pukille. Ilman joulupukkia ostosten lomassa nähtynä, ei joulua ehkä tulekkaan. Jouluisten somistamisien lisäksi meillä on ensi kesälle yhteinen projekti jo olemassa.  Hollantilainen 100 hlön seurue bändinsä kanssa saapuu suomeen viettämään beach partyja ja he ovat tilanneet mi

Typografia

 " Oppiminen on hitaanpaa, kuin nopeampaa " Typografia Siirry navigaatioon Siirry hakuun Varhainen esimerkki typografisesta suunnittelusta. Sivu Francesco Colonnan  Hypnerotomachia Poliphilista , jonka painoi Aldus Manutius Venetsiassa vuonna 1499. Typografia  ( kreik.  τύπος ’muoto’ + γραφή ’kirjoitus’) [1]  on tekstin ja  kirjainten  asettelua, jonka tarkoituksena on helpottaa  viestin  perillemenoa antamalla tekstille oikeanlainen visuaalinen muoto. [2]  Typografian  tekijää  sanotaan  typografiksi  ja erityisesti kirjainten suunnitteluun erikoistunutta sanotaan  kirjainsuunnittelijaksi . Typografiaan kuuluu muun muassa  kirjasintyypin  valinnat, kirjainkoko, tekstin  väri , rivin pituus ja tasaus, riviväli,  orpo- ja leskirivit , sanavälit, merkkivälit, palstavälit, sisennykset, otsikointityyli,  anfangit  ja tekstin korostukset. Myös typografisen merkistön käyttö (kuten oikeanlaisten numerojen ja murtolukujen,  ligatuurien , lainausmerkkien tai viivojen valitseminen) kuu