Siirry pääsisältöön

Grafinen työ Space Up Oy:lle

 Graafinen näyttö 17.12.2012Tein graafisen näytössä omalle yritykselleni SpaceUp:lle kolme erilaista työtä.

Yritykseni tarvitsee uuden "heippa" lapun, jonka voin jättää stailauksen jälkeen kohteeseen, jossa ei ole 

ollut omistajia kuvauksen aikana paikalla. Tämä työ on painettu ja tilataan painotalosta.

Toisena työnä on Instagram mainos, jossa  kerrotaan kevyestä kodin sisustussuunnittelu palvelusta.

Kolmantena tein asiakkaalle jätettävän tulostettavan ohjeen kodin järjestämisestä kuvausta varten.

Kaikki työt ovat samalla fontilla ja samaa eucalyptyksen oksaa käytetään jokaisessa. 

Tutkin monenlaisia vastaavia töitä kilpailijoitteni sivuilta, aikaisemmin minulla on ollut Vistaprintissä tekemäni heippa lappu käytössä, se vaatii nyt jo hieman uudistusta ja painos on jo jaettu kohta kokonaan.

Fonttina käytin monen kokeilun jälkeen Andgale monoa, kirjaisin tyyppi miellyttää silmää, on helppo lukea ja selkeä. Värinä päädyin mustaan, en pitänyt värillisestä tekstistä lainkaan. Useat käyttää jotain väriä, vaikka pinkkiä, en tykkää.

Itse pidän selkeästä ja helposti ymmärrettävästä viestinnästä, varsinkin kaunokirjoitus saa niskakarvat pystyyn.

Minulla oli heti selvänä, minkälaisia töitä tarvitsen yritykselleni tehtäväksi ja kohdensin työni juuri näihin.

Toivoin selkeitä ja inforormatiivisiä tekstejä ilman liirumlaarumeita.

Tein Pinterestissä fiilis tutkimusta eucalyptyksen käytöstä printeissä ja tässä alla ne kaikista kivoimmat:
Kirjasin koot vaihtelevat eri töissä otsikon ja leipätekstin välillä suuremmasta pienempään.

Kilpailijoiden fontteina oli melkoisesti hajontaa, suurin osa käytti kaunokirjoitusta osana kokonaisuutta. Itse en siitä ollut kiinnostunut.

Töitä varten ostin käyttöoikeuden eucalyptyksen oksa kuvaan Shutterstokilta.1. Asunnon järjestely ohjeet asiakkaalle

Ohje on yleisohje, jonka voin jättää asiakkaalle muistilapuksi konsultaatio käynnin päätteeksi.

Ohje on painettu valkoiselle normaalille kopiopaperille, jotta saan sitä itse helposti tulostettua sekä mahdollisesti muutettua matkan varrella.


Kopiopaperi, mitä käytän on:

    - A4

    - 80 g / m2

    - 104 um

    - matta

    - tuotteella on ympäristömerkki


Asunnon järjestely ohjeessa on tehtäviä 7 ja ne ovat ne yleisimmät asiat, jotka asiakkaan on hyvä hoitaa

kuntoon, ennen stailausta ja kuvausta.


2. Instagram 

Instagram ilmoituksen koko on 1080 px x 1080 px

Tallennusmuotona on PNG ja tiedoston koko on alle 100 kb.

3. Painotalosta tilattavan flyerin tilaaminen maksaa 26,36 €/ 1000 kpl.

    - koko on 105 mm x 148 mm

    - paperiksi valitsin premium paperin ja mattana

    - tulosteet tulevat Vistaprintiltä, mistä olen aikaisemminkin tilannut printtejäni.

Kuvaa mietin paljon, halusin akvarelli kuvan, joka kuultaa hieman läpi. Kuvaa käsiteltiin Illustratorissa  ja poistettiin tausta Image Trace työkalun avulla.

Kaikki työt on viimeistelty kunnolla, tekstit on muokattu kuvaksi, jolloin kirjasin tyyppini säilyy sekä linjaukset ovat "mintissä " allingin avulla.

Töistäni olen tehnyt tallenteita eri tilanteisiin, jokainen työ on tallennettu .ai päätteellä, jota pystyy muokkaamaan, myös pdf ja jpg tallenteet on otettu kaikista. 


Tässä alla neljä viimeistä vaihtoehtoa, joita mietin. Näistä yksi valittiin töihini kuvaksi.Kokeilin eri tummuus asteita, kuinka paljon valkoista kuvan voi lisätä ja varjojen vaikutusta.


Olen lopputuloksiin tyytäväinen, osasin tehdä riittävän selkeitä esitteitä ja mainoksia yritykselleni. Näitä muokkaamalla pärjään vuosia.

Graafisen tekeminen ensin tuntui todella hankalalta, kiitos opettajajien, kiinnostuin tekemisestä paljon ja saattaa, että Illustrator tuleekin käyttöön jatkossa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

 Asiakas hankinta graafisen alan näyttö Taustaa Yhteistyökumppanini Eventheaven on pyytänyt minua tekemään joulusomistuksia ostoskeskuksiin ensi jouluna. Hannan tiimi järjestää ostoskeskuksissa joulun aikaan erilaisia tapahtumia ja myös niiden vuoksi tarvitaan erilaisia somisteita. Hanna Jankkari Eventhevenilta lähestyi minua tällä visualistin työtä olevalla asialla jo vuosi sitten ja tälle joululle olemme yhteistyössä tekemässä joulusta kauniinpaa. Joulusomistusten lisäksi työn alla on Joulutapahtuman somistaminen, Eventheaven tekee joulupukin saapumisen ostoskeskuksiin tänä vuonna uudella tavalla, vaikka lapset eivät pääsekkään joulupukin syliin istumaan, pääsevät silti antamaan joululahjatoiveensa ja terveiset pukille. Ilman joulupukkia ostosten lomassa nähtynä, ei joulua ehkä tulekkaan. Jouluisten somistamisien lisäksi meillä on ensi kesälle yhteinen projekti jo olemassa.  Hollantilainen 100 hlön seurue bändinsä kanssa saapuu suomeen viettämään beach partyja ja he ovat tilanneet mi

Typografia

 " Oppiminen on hitaanpaa, kuin nopeampaa " Typografia Siirry navigaatioon Siirry hakuun Varhainen esimerkki typografisesta suunnittelusta. Sivu Francesco Colonnan  Hypnerotomachia Poliphilista , jonka painoi Aldus Manutius Venetsiassa vuonna 1499. Typografia  ( kreik.  τύπος ’muoto’ + γραφή ’kirjoitus’) [1]  on tekstin ja  kirjainten  asettelua, jonka tarkoituksena on helpottaa  viestin  perillemenoa antamalla tekstille oikeanlainen visuaalinen muoto. [2]  Typografian  tekijää  sanotaan  typografiksi  ja erityisesti kirjainten suunnitteluun erikoistunutta sanotaan  kirjainsuunnittelijaksi . Typografiaan kuuluu muun muassa  kirjasintyypin  valinnat, kirjainkoko, tekstin  väri , rivin pituus ja tasaus, riviväli,  orpo- ja leskirivit , sanavälit, merkkivälit, palstavälit, sisennykset, otsikointityyli,  anfangit  ja tekstin korostukset. Myös typografisen merkistön käyttö (kuten oikeanlaisten numerojen ja murtolukujen,  ligatuurien , lainausmerkkien tai viivojen valitseminen) kuu